Materials

Only the Best

Materials

Unique & Handmade

 

Vrolijke wol met bloemetjes, mooie handgeverfde garens, edelstenen en Swarovski is waar mijn hart naar uitgaat.
Mijn materialen haal ik van heinde en ver.
Niets is mij daarbij te gek; verlaten wegen in Wales, warrige straatjes in Barcelona en droge grasvlaktes in Uruguay weerhouden mij er niet van dat ene speciale knotje te bemachtigen.

 

 

100 % Fair Trade

100 %

Fair Trade

100 % Fair Trade

Dit garen is een 100% Fair Trade garen dat door de ‘handen van Uruguay’ vervaardigd wordt.
Met als hoofdbestanddeel de merino wol van de lokale schapenhouders en het vakmanschap waarmee de vrouwen de wol spinnen en verven zijn alle bollen een kunstwerk op zich. Inmiddels is dit garen uitgegroeid tot een product dat duurzaamheid, ethiek en schoonheid uitstraalt.
Iedere bol is uniek en met de prachtige rijke kleuren en roomzachte touch resulteert de wol gegarandeerd in prachtige projecten.

Hand Dyed

Hand Dyed

Hand Dyed

In 2005 startten twee schoonbroers met het verven van garens in een klein keukentje in Uruguay. Nadat zij hun eerste goede verfresultaten boekten, werden enkele knotten verkocht aan de Verenigde Staten. Voordat ze het in de gaten hadden, werden er al snel meer knotten verkocht aan Europa en de rest van de wereld.
De wol, 100 % Merino, wordt geproduceerd door plaatselijke bedrijven. De schapen lopen vrij in de heuvels van Uruguay en de schaapherders zijn van de oude stempel.
Dit garen is van een super zachte kwaliteit en de mooie kleuren zijn geïnspireerd door de natuur, landschappen, steden, kunst en het leven van elke dag.
Deze wol is vrij van diverse schadelijke stoffen, zoals formaldehyde, pesticiden, zware metalen, en een variatie van andere toxines en carcinogene stoffen.

 

 

Swarovski

Swarovski

Swarovski

Daniel Swarovski werd op 24 oktober 1862 geboren in het Tjechische Bohemen als zoon van een glasbewerker. Op deze manier werd Swarovski van jongs af aan ondergedompeld in de stiel; in 1892 verkreeg hij zelfs een patent op een nieuwe snijmachine, waardoor het productieproces van kristalglas minder tijd in beslag nam. In 1895 richtte Swarovski samen met Armand Kosman en Franz Weis het Swarovskibedrijf op, met als oorspronkelijke naam A. Kosman, Daniel Swartz & Co. (nadien verkort naar K.S. & Co.). Het bedrijf maakte gebruik van lokaal geproduceerde hydro-elektrische energie voor de energie-intensieve processen zoals slijpen. Tegenwoordig is het bedrijf niet langer in handen van de familie van Daniel Swarovski, maar de familie wordt wel vertegenwoordigd in de raad van bestuur door Daniels achterkleindochter, Nadja Swarovski.
Swarovski staat veelal synoniem voor luxegoederen, zoals kristalglassculpturen, juwelen en haute couture. Op elke sculptuur staat het bedrijfslogo: oorspronkelijk was dit een edelweiss, tegenwoordig gaat het om de afbeelding van een zwaan.

 

 

Gemstones

Gemstones

Gemstones

Edelstenen en mineralen en hun geneeskrachtige werking zijn al eeuwenlang bij mensen bekend, zo is uit opgravingen gebleken. Bergkristal, jaspis, nefriet, granaat en serpentijn zijn enkele van de oudste bekende soorten stenen. Ze werden bijvoorbeeld als amulet of zegel gedragen, al dan niet voorzien van inscripties of afbeeldingen. Andere soorten edelstenen zijn nog relatief jong, dat wil zeggen dat ze nog niet zo lang geleden ontdekt zijn. Edelsteentherapie staat weer volop in de belangstelling. Steeds meer mensen ontdekken opnieuw dat edelstenen en mineralen een heel goed hulpmiddel kunnen zijn om klachten of problemen te verminderen of te verzachten.
Edelstenen kun je gemakkelijk bij je dragen en zo hun werking laten doen. Maar ook in huis geplaatst, bijvoorbeeld een edelsteen in ruwe vorm als sfeerlicht, of in vorm geslepen als bol of piramide zal de steen werkzaam zijn.